Liberty Loop Geldrop-Mierlo
zondag 12 sep 2021
- sponsors -
Cognito Concepts
Van den Buijs Garantiemakelaars
Van Stratum

Libertyloop 2020 afgelast vanwege coronacrisis

woensdag 14 april 2021 We zijn erg trots op de vele lopers die samen met de vele vrijwilligers en sponsors, alsmede andere betrokkenen, de LibertyLoop in de afgelopen 10 jaar steeds weer tot een succes hebben gemaakt.

Als Stichting LibertyLoop hebben we ons altijd ingezet om de Libertyloop te combineren met festiviteiten die behoren bij de viering van de bevrijding van ons land en onze gemeente Geldrop-Mierlo. Deze combinatie is uniek en dat gold zeker in 2019 toen we de Libertyloop konden combineren met de FreedomRunners en met de aanwezigheid van oud-strijders die ons bevrijd hebben.

Ook dit jaar was het onze intentie om opnieuw samen met de sponsoren, de vrijwilligers en andere betrokkenen een sportieve, plezierige en memorabele dag voor de lopers en de toeschouwers te organiseren. We hebben vanuit allerlei invalshoeken bekeken hoe we de Libertyloop 2020 door zouden kunnen laten gaan. Maar vanwege de vele beperkende Corona-maatregelen en omdat ook wij de gezondheid van de lopers, de toeschouwers, de vrijwilligers en andere betrokkenen niet in gevaar willen brengen heeft het (nieuwe) bestuur van de Stichting Libertyloop (Hans Vermeulen, Rien van Asten en Maurits Smits) helaas moeten besluiten om de Libertyloop 2020 geen doorgang te laten vinden.

Komend najaar starten we met de voorbereiding van de Libertyloop 2021. We hopen dat jullie dan als vanouds (weer) deelnemen aan de Libertyloop 2021 en genieten van de festiviteiten daaromheen. 
 
Noteer medio september 2021 alvast in  je agenda! 
Tot in 2021, we kijken er nu al naar uit!
 
Bestuur Stichting LibertyLoop Geldrop-Mierlo

Hans Vermeulen
voorzitter
voorzitterlibertyloop@gmail.com

Succesvolle samenwerking Freedom Run en LibertyLoop

dinsdag 17 september 2019

Veteranen genoten van Liberty Loop/Freedom Run in Geldrop

vrijdag 20 september 2019 Voor de start van de Liberty Loop/Freedom Run bij Kasteel Geldrop verschenen de veteranen van de Tweede Wereldoorlog Joe Cattini (96) en Armando Marquez (95) met hun familie op het balkon. De bevrijders van Eindhoven en omgeving werden toegejuicht door 700 deelnemers en publiek. Om 11.00 uur klonk het fluitsignaal voor de 10 mijl, waarna ook de 8 en 4 mijl van start ging.

Na de start, kreeg het publiek de gelegenheid om een selfie te maken met Cattini en Marquez en de mensen, waaronder veel kinderen dromden om hen heen. ,,Wonderfull”, zegt Cattini die zichtbaar geniet. ,,Dutch people are so friendly.” 

Twee van zijn familieleden, schoonzoon en kleindochter liepen mee op de afstand genoemd naar hem. De kleinzoon van Marquez zou ook graag meegelopen hebben, maar hij had tijdens een training zijn enkel verstuit. Behalve Marquez' kleinzoon was ook zijn dochter en zijn vrouw Christina (91) aanwezig. ,,I love everything”, aldus Marquez. 

De afstanden van de Liberty Loop/Freedom Run, 10 mijl, 8 mijl, 4 mijl, 800 meter en 16.00 meter waren vernoemd naar bevrijders van Eindhoven en omgeving: Armando Marquez, Joe Cattinie, Bill Pendell, Denys Hunter en Ken Thijs. De veteranen Marquez en Cattini waren aanwezig, Denys Hunter (95) is nog in leven, maar kon niet meer op reis. Bill Pendell en Ken Thijs zijn dit jaar overleden. 

Iedere loper kreeg een high five of een hand bij de finish van de 2 aanwezige veteranen. Sommige lopers salueerden. Behalve door de veteranen werden de lopers ook toegejuicht door publiek dat in grote getale bij de finish stond. ,,Het was een mooie route, maar wel zwaar", hijgt Cristian Tiemann uit Mierlo die 10 mijl heeft gelopen. Hij deed niet alleen mee om te trainen, ook omdat hij het thema bijzonder vond. Omdat de Liberty Run voor de 10e keer werd gelopen en de Freedom Run voor de 75e keer, was de Loop feestelijk gehouden. De uitslagen werden niet bijgehouden. ,,Dit jaar hebben we het dubbele aantal deelnemers", zegt organisator Nico van Dijck. ,,Het is dus in ieder geval een succes." Na afloop waren er festiviteiten bij het kasteel, zoals een optreden van drie Geldropse artiesten en het blaaskapellenfestival barstte om 13.00 uur los. 

Eregasten genieten

donderdag 19 september 2019 Als jonge soldaten waren ze er 75 jaar geleden bij. Joe Cattini en Armando Marquez. De twee mannen hebben er mede voor gezorgd dat wij in vrijheid mogen leven. Joe Cattini is afkomstig uit Engeland en inmiddels 96 jaar. Armando Marquez is 95 jaar en afkomstig uit El Paso in de Verenigde Staten. De twee veteranen waren eregasten bij de bevrijdingsfeesten in Geldrop.

Cattini was voor de zesde keer in 75 jaar weer in Zuidoost Brabant. In 1944 was hij hier als Brits soldaat om te strijden voor onze vrijheid. Cattini, drager van de Legion d’Honneur, reed 75 jaar geleden Eindhoven binnen op een Bren Carrier. Hij nam deel aan D-Day, Market Garden,  het Ardennenoffensief en de gevechten in het Reichswald.
Armando Marquez werd op 17 september 1944 gedropt op de Sonse Heide. Marquez raakte gewond bij de dropping in Normandië en bij het Duitse bombardement op Eindhoven van 19 september. Hij is drager van de Purple Heart Medal. Beide veteranen hadden het prima naar hun zin, zondagmiddag in de Geldropse kasteeltuin. Ze zaten eerste rang bij de Liberty Loop en werden later toegezongen door de Geldropse artiesten Audrey Smits, Willem Verstraaten en Frans Evers. Corinna Romanesco maakte foto's van de bevrijdingsviering in het kasteelpark.

LibertyLoop: Schrijf je nu in!

donderdag 10 augustus 2017 Klik hier om je in te schrijven.