Liberty Loop Geldrop-Mierlo
zondag 18 sep 2022
- sponsors -
Human Total Care
Anna Ziekenhuis
Anna TopSupport
John Vermeulen Fietsen
Dakdekkersbedrijf Martien Geeven

Freedom Run - Liberty Loop 2022

maandag 6 februari 2023 Op 18 september 2022 vindt dit jaar de Freedom Run - Liberty Loop plaats. Een recreatieve loop over vier afstanden en weer vernoemd naar onze bekende veteranen Bill, Joe en Armando. Om 10:30 uur zal bij Centrum Hofdael het eerste startschot gelost worden voor de kinderloop (1 Mile), daarna volgen de 10, 8 en 4 Miles.

Ook deze editie gaat een eerbetoon worden aan onze bevrijders. In september 1944 is in de bossen, waar gelopen gaat worden, ongekend fel gevochten. Duitse troepen probeerden te voorkomen dat de geallieerden door konden breken. Bijzonder moedige mannen sneuvelden in deze strijd. In het gebied tussen Geldrop en Mierlo, waar zich het grootste gedeelte van het parcours bevindt, maar ook tussen de weilanden en in onze straten werd heldhaftig gestreden. Als deelnemer aan de Liberty Loop - Freedom Run treedt jij ook dit jaar in de voetsporen van onze bevrijders. Je voelt letterlijk dat “bewegen in vrijheid” bijzonder is.

Dit jaar is ook de kinderloop weer terug van weggeweest. Kinderen vanaf groep 3 van de basisschool kunnen gratis deelnemen. Het inschrijfgeld voor de volwassenen bedraagt € 5,00. Alle deelnemers ontvangen na afloop een mooi aandenken.

Inschrijven
De online inschrijving start op maandag 6 juni via www.inschrijven.nl. De inschrijving sluit op donderdag 15 september. Na-inschrijving op zondag 18 september is niet mogelijk. Het maximum aantal inschrijvingen is beperkt tot 500, dus wees er op tijd bij!

Ruim 400 deelnemers lopen voor de vrijheid

maandag 20 september 2021 Na een grootse editie van de Freedom Run/Liberty Loop in 2019 kon het evenement in 2020, net als velen andere evenementen, helaas niet doorgaan. Dit jaar zijn alle zeilen bijgezet om, ondanks de nog steeds geldende maatregelen, de Freedom Run/Liberty Loop door te laten gaan. En met succes!

Afgelopen zondag stonden ruim 400 deelnemers aan de start van de Freedom Run/Liberty Loop. De start was dit jaar bij Hofdael in Geldrop. Om 11:00 uur klonk het startschot dat werd gelost door burgemeester Jos van Bree. Er werden 3 afstanden gelopen, de 4, 8 en 10 de miles. Ook deze editie werden de afstanden vernoemd naar de bekende veteranen Bill Pendell, Joe Cattini en Armando Marquez als eerbetoon aan onze bevrijders.

In september 1944 is in de bossen, waar gelopen gaat werd, ongekend fel gevochten. Duitse troepen probeerden te voorkomen dat de geallieerden door konden breken. Bijzonder moedige mannen sneuvelden in deze strijd. In het gebied tussen Geldrop en Mierlo, waar zich het grootste gedeelte van het parcours bevond, maar ook tussen de weilanden en in onze straten werd heldhaftig gestreden.

Het parcours was vlak voor aanvang door onbekenden aangepast en dat zorgde onderweg even voor onduidelijkheid bij een aantal lopers. Maar dankzij de vele vrijwilligers op het parcours wisten de lopers de juiste route weer te vinden en kwam iedereen uiteindelijk onder luid applaus over de finish.

Coronamaatregelen tijdens Freedom Run • Liberty Loop 2021

vrijdag 3 september 2021 Let op! Voor toegang tot start/finish locatie (Molenstraat) dient het publiek in het bezit te zijn van een geldig corona toegangsbewijs conform richtlijnen van de RIVM: coronatoegangsbewijs (Dit is niet nodig voor de deelnemers.)?
Voor deelnemende lopers geldt de basisregel: blijf thuis bij klachten; door deel te nemen aan onze wedstrijd, bevestigt u dat u geen klachten heeft en zijn uw persoonsgegevens bij ons bekend. Lopers wordt verzocht om vooraf thuis om te kleden en na afloop bij hun auto/thuis om te kleden en thuis te douchen. Kleedruimte/toilet is beperkt aanwezig, douchen niet toegestaan. Kom op tijd, zodat we samen de maatregelen zorgvuldig kunnen uitvoeren. Voor iedereen geldt; volg de aanwijzingen van de organisatie op en respecteer de looproutes.

Freedom Run • Liberty Loop 2021

woensdag 9 juni 2021 Jazeker! Trots en blij dat groen licht werd verkregen kondigen wij onze tweede editie aan. Een recreatieve loop over drie afstanden en weer vernoemd naar onze bekende veteranen Bill, Joe en Armando. Het startschot zal rond 11.00 uur worden gelost op zondag 19 september 2021. Freedom Run • Liberty Loop

Eindelijk weer vrij in groepsverband kunnen hardlopen door de bossen tussen Geldrop en Mierlo, langs het war cemetry en onder de TV toren door over een prachtig parcours.
 
Jij kunt deze sportieve uitdaging gaan meemaken. Gezelligheid en beleving daar zal het niet aan ontbreken. Ook niet aan een bezweet shirt. Wel aan toeschouwers. Ook een after party behoord nog niet tot de mogelijkheden. Je begrijpt waarom, Corona kan nog rondspoken.
 
Doe jij weer mee? Breng je ook dit jaar met jouw sportieve inbreng een eerbetoon aan onze bevrijders? Ren voor de vrijheid! En respecteer daarmee hen die ons de vrijheid hebben gegeven.
 
Voor het bewust laag gehouden inschrijfgeld van € 5,- hoef je het beslist niet te laten. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 500, dus wees er snel bij! We kijken juist nu extra uit naar jouw komst, schrijf je nu in!

Veteranen genoten van Liberty Loop/Freedom Run in Geldrop

vrijdag 20 september 2019 Voor de start van de Liberty Loop/Freedom Run bij Kasteel Geldrop verschenen de veteranen van de Tweede Wereldoorlog Joe Cattini (96) en Armando Marquez (95) met hun familie op het balkon. De bevrijders van Eindhoven en omgeving werden toegejuicht door 700 deelnemers en publiek. Om 11.00 uur klonk het fluitsignaal voor de 10 mijl, waarna ook de 8 en 4 mijl van start ging.

Na de start, kreeg het publiek de gelegenheid om een selfie te maken met Cattini en Marquez en de mensen, waaronder veel kinderen dromden om hen heen. ,,Wonderfull”, zegt Cattini die zichtbaar geniet. ,,Dutch people are so friendly.” 

Twee van zijn familieleden, schoonzoon en kleindochter liepen mee op de afstand genoemd naar hem. De kleinzoon van Marquez zou ook graag meegelopen hebben, maar hij had tijdens een training zijn enkel verstuit. Behalve Marquez' kleinzoon was ook zijn dochter en zijn vrouw Christina (91) aanwezig. ,,I love everything”, aldus Marquez. 

De afstanden van de Liberty Loop/Freedom Run, 10 mijl, 8 mijl, 4 mijl, 800 meter en 16.00 meter waren vernoemd naar bevrijders van Eindhoven en omgeving: Armando Marquez, Joe Cattinie, Bill Pendell, Denys Hunter en Ken Thijs. De veteranen Marquez en Cattini waren aanwezig, Denys Hunter (95) is nog in leven, maar kon niet meer op reis. Bill Pendell en Ken Thijs zijn dit jaar overleden. 

Iedere loper kreeg een high five of een hand bij de finish van de 2 aanwezige veteranen. Sommige lopers salueerden. Behalve door de veteranen werden de lopers ook toegejuicht door publiek dat in grote getale bij de finish stond. ,,Het was een mooie route, maar wel zwaar", hijgt Cristian Tiemann uit Mierlo die 10 mijl heeft gelopen. Hij deed niet alleen mee om te trainen, ook omdat hij het thema bijzonder vond. Omdat de Liberty Run voor de 10e keer werd gelopen en de Freedom Run voor de 75e keer, was de Loop feestelijk gehouden. De uitslagen werden niet bijgehouden. ,,Dit jaar hebben we het dubbele aantal deelnemers", zegt organisator Nico van Dijck. ,,Het is dus in ieder geval een succes." Na afloop waren er festiviteiten bij het kasteel, zoals een optreden van drie Geldropse artiesten en het blaaskapellenfestival barstte om 13.00 uur los.